MBO stages bij Superstar

 

Stageplekken

Op dit moment hebben we geen stageplekken beschikbaar. Bij onze volgende productie na FRITZ kun je weer bij ons terecht voor een stageplek MBO niveau 4 - leerrichting acteur en/of musical performer.

Over Superstar

Superstar Theaterproducties maakt professionele theaterproducties met professionals en semi-professionals uit de regio Alkmaar. Wij werken op projectbasis met een gedreven artistiek en technisch team aan onze producties, ondersteund door een kundig productieteam.


Talentontwikkeling is een wezenlijk onderdeel van ons DNA en wij zijn hier zowel voor als achter de schermen actief mee bezig. Wij bieden de cast, voorafgaand en tijdens het repetitieproces, extra workshops en masterclasses aan waarin thematisch gewerkt wordt aan diverse aspecten van de podiumkunst. Hierbij betrekken wij bekende professionals uit het vak, die hun unieke kennis en ervaring bijdragen. Tevens blijft het artistiek team tijdens de uiteindelijke voorstellingsreeks actief coachen.

Werken en leren in het theater

Ben jij op zoek naar een stageplek in het theater voor 200+ uur?
Wil jij echt weten hoe het er in de praktijk aan toegaat zowel voor als achter de schermen?
Wil jij jezelf, naast het acteren en performen, ook ontwikkelen op het productionele vlak én als cultureel ondernemer?
Dan is Superstar wellicht de ideale stageplek voor jou!

Wat kunnen we je bieden?

Vakinhoudelijke begeleiding en coaching op competentie in een veilige leeromgeving op het gebied van:
  • acteren
  • musical performance
  • theater maken (produceren)
  • doceren drama (in sommige gevallen)
  • cultureel ondernemen
Wij bieden in principe geen stage- of reiskostenvergoeding, maar compenseren dit door alle kosten aan onze kant, die je normaal als deelnemer zou dragen, op ons te nemen. Hieronder vallen o.a. de deelnamekosten, workshops, masterclasses, catering tijdens repetities, doorlopen en in het theater, evt. kledingaanschaf, en wat al niet meer zij.

Begeleiding

Wij zorgen samen met jou en de stagebegeleider van je opleiding voor een duidelijk praktijkleerplan waarin we niet alleen de vakinhoudelijke en praktische zaken, maar ook je leerdoelen en verwachtingen vastleggen. Onze praktijkbegeleider(s) - regisseur | regie-assistent | productieteamlid | vertrouwenspersoon - zorgen voor de begeleiding van jouw persoonlijke leertraject op de werkvloer en in het theater. Zij voeren met jou de voortgangsgesprekken en doen de uiteindelijke beoordeling.

Voorwaarden

  • Je bent student op een MBO opleiding met de leerrichting acteur of musical performer (niveau 4) en minimaal 18 jaar oud bij aanvang van de productie/stageperiode.
  • Je bent gemotiveerd om te leren.
  • Je bent op avonden en in het weekend beschikbaar voor repetities en voorstellingen.
  • Je beschikt over eigen vervoer of hebt de mogelijkheid van openbaar vervoer om 's avonds en in het weekend zelfstandig onze repetitielocatie in Alkmaar (De Telefooncentrale) te bereiken.
Bij vier keer ja op het bovenstaande stuur je allereerst een e-mail met je gegevens (naw, opleiding, leerjaar etc.) en een korte motivatie naar stage@superstar.theater. Naar aanleiding van je e-mail zullen we je vragen om eventueel ook het auditieformulier op deze website in te vullen. Dan zul je vervolgens, net als op de arbeidsmarkt, eerst auditie moeten doen. Naar aanleiding van je auditie bepalen we of je in de productie past (niveau, rol etc.) en voeren we een kort kennismakingsgesprek gericht op je leerdoelen met betrekking tot de eventuele stage. Zijn beide positief en gaat je opleiding akkoord, dan kan je Superstar stage beginnen!

Heb je vragen, stel ze gerust: stage@superstar.theater